Litvanya Başbakanı istifa etti

Litvanya Başbakanı Gintautas Paluckas İstifa Etti

Litvanya Başbakanı Gintautas Paluckas, şaibeli mali anlaşmalarına yönelik tepkilerin artmasının ardından perşembe günü istifa etti.

Paluckas yaptığı açıklamada, “Bir saat önce, Cumhurbaşkanı’nı başbakanlık pozisyonundan istifa ettiğim konusunda bilgilendirdim. Şunu da duyurmak isterim ki, Sosyal Demokratik Parti liderliği pozisyonumdan da çekilmeye karar verdim” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın talebi üzerine bakanların göreve devam etmesi mümkün olsa da Başbakan’ın istifasıyla birlikte kabine de sallantıya girdi.

CUMHURBAŞKANI MÜHLET VERDİ

Paluckas’ın istifası, Cumhurbaşkanı’nın Başbakan’a yöneltilen suçlamalara cevap vermesi için iki hafta mühlet vermesinin ardından geldi.

Mayısta ortaya çıkan suçlamalar; borçlar, Avrupa Birliği fonları ve şaibeli iş ilişkilerini kapsıyor.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Eski Başbakan suçlamalara yönelik kendini şöyle savundu: “Başbakan olarak, herhangi bir hata yaptığımı düşünmüyorum. Görevimi dürüstçe, anlayışım ve yeteneğim ölçüsünde yerine getirdim.
Gittikçe dozu artan suçlamaların hükûmetin işleyişini yavaşlattığını gördükten sonra, inanıyorum ki iktidar koalisyonumuzu ve kabinemizi bu suçlamaların esirine dönüştüremem.”

Related Posts

Kırşehir’de kadın gazeteciye tehdit iddiasında bir tutuklama

Kırşehir’de kadın gazeteciye sosyal medya üzerinden tehdit ve hakaret içerikli mesajlar attığı iddia edilen S.D., tutuklandı.

Çağla Tuğaltay cinayetinde yeni gelişme… Katili için Interpol devrede

Boğazı kesilerek öldürülen lise öğrencisi Çağla Tuğaltay cinayetiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Elde edilen 3 parmak izi ve 2 DNA örneği, Interpol veri tabanında bulunan 196 ülkenin kayıtlarında aranacak.

Malatya’da şantiyede silahlı-bıçaklı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Malatya’da bir şantiyede yaklaşık 50 işçinin karıştığı silahlı-bıçaklı kavgada 2’si ağır 7 kişi yaralandı. Olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Hande Ataizi’den eski eşe nafaka davası

Hande Ataizi, oğlu Leon için eski eşi Benjamin Harvey’den aldığı 1.790 dolarlık (72 bin TL) nafakanın yetersiz olduğunu belirterek İstanbul Aile Mahkemesi’ne dava açtı.

Özgür Özel’den kamu işçilerine destek: Arkanızda millet var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İstanbul Şile’deki mitinginde konuştu. Özel, 600 bin kamu işçisini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamamasını eleştirdi.

ABD ve Pakistan’dan petrol anlaşması

ABD Başkanı Donald Trump, ticaret anlaşmalarına ilişkin bir açıklama yaptı. Ticaret anlaşmaları üzerinde çalışmakla çok meşgul olduklarını belirten Trump, şöyle konuştu: “Hepsi de ABD’yi ‘son derece mutlu’ etmek isteyen pek çok ülkenin lideriyle …