İletişim Başkanı Duran’dan Kıbrıs Barış Harekatı Mesajı

İLETİŞİM Başkanı Burhanettin Duran Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51’inci Yıl Dönümünü Kutladı

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51’inci yıl dönümü ve ’20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’ nedeniyle yayımladığı mesajda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin siyasi eşitliğini ve egemenliğini teminat altına alma iradesinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Duran, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51’inci yıl dönümü ve ’20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’ dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Barış Harekatı’nın milletin kararlı iradesiyle gerçekleşen tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Duran, Kıbrıs Türk halkının eşitlik, özgürlük ve güvenlik taleplerini yok sayan dayatmalara karşı meşru bir müdahale olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Türkiye’nin, Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerini koruma kararlılığını bugün de sürdürdüğünü belirten Duran, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin siyasi eşitliğini ve egemenliğini teminat altına alma irademizden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. Aziz şehitleri rahmetle, kahraman gazileri minnetle anan Duran, Kıbrıs Türk halkının mücadelesine desteklerini iletti.

Related Posts

İran medyası duyurdu: Nükleer görüşmeleri 25 Temmuz’da İstanbul’da

İran’la İngiltere, Fransa ve Almanya arasındaki nükleer görüşmelerin 25 Temmuz’da İstanbul’da yapılacağı bildirildi.

Wipha Tayfunu, Hong Kong’u ve Çin’i vurdu

Hong Kong’da etkili olan Wipha Tayfunu 26 kişi yaralanmasına, 471 ağacın devrilmesine neden olduktan sonra Çin’e doğru ilerleyerek Guangdong eyaletini de etkisi altına aldı. Hong Kong’u vurduktan sonra Çin’de de etkili olan Wipha Tayfunu, hayatı …

Erdoğan’dan KKTC İçin Tanıma Çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’de düzenlenen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Uluslararası toplum, KKTC’yi tanımalı, diplomatik, siyasi, ekonomik ilişkileri bir an önce kurmalıdır.

Ünlü futbolcu itiraf etti! Ronaldo’yla tokalaştığı için ellerini yıkamamış

Suudi Arabistan ekibi Al Riyadh’ta forma giyen Mohamed Konate, Cristiano Ronaldo ile karşılaştığı maçtan bir anısını paylaştı. Ronaldo ile maç içerisinde tokalaştığını açıklayan Konate, ”Çocukluğumdan beri onu izliyorum ve ona karşı oynamak çok güzeldi. Tokalaştıktan sonra uzun bir süre elimi yıkamadım. Ronaldo ile tokalaşmıştım. Gerçekten harikaydı.” dedi.

Almanya’dan Gazze’nin Yeniden İnşası İçin Destek Sözü

Almanya Bakanı Alabali-Radovan, Gazze’nin inşasına katkı vermek istediklerini açıkladı.

Meteoroloji’den yeni uyarı geldi! ‘Fön’ sıcakları artıracak

Meteoroloji, mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların yurt genelinde bu hafta süreceğini uyarısında bulundu. Sıcakların yaklaşık 6-12 derece arasında artış yaşanacağı belirtilirken Basra Alçak Basıncı’nın taşıdığı sıcak “fön rüzgarları” hissedileceği bildirildi.