Donald Trump, üçüncü dönem söylentilerine noktayı koydu

Donald Trump, İkinci Döneminin Sonunda Görev Süresini Uzatmayı Düşünmüyor

ABD Başkanı Donald Trump, NBC News’te verdiği röportajda başkanlık görevinin ikinci döneminin sonunda görev süresini uzatmayı düşünmediğini açıkladı. İkinci 4 yıllık görevinin ilk 100 gününü tamamlayan Trump, “8 yıllık bir başkan olacağım, iki dönemlik bir başkan olacağım. Bunun her zaman çok önemli olduğunu düşündüm.” şeklinde konuştu.

Trump, ayrıca röportajda kendinden sonra başkanlık görevini devralabilecek isimleri de belirtti. “4 harika yıl geçirmek ve bunu ideal bir şekilde ileriye taşıyacak harika bir Cumhuriyetçiye devretmek istiyorum.” diyen Trump, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun ismini verdi.

ABD’de bir kişinin iki dönemden fazla başkan olamayacağı kuralına atıfta bulunan Trump, bunun anayasaya uygun olup olmadığını bilmediğini belirtti. “Diğerleri ‘yazılı oy kullanabilirsiniz’ diyor.” ifadesini kullanan Trump, mart ayında üçüncü kez aday olma düşüncesinin ciddi olduğunu ve müttefiklerinden tekrar aday olması için güçlü teklifler aldığını açıklamıştı.

ABD Anayasası’nın 22. ek maddesinde, “Hiç kimse cumhurbaşkanlığı makamına iki kereden fazla seçilemez.” hükmü bulunmaktadır. Ancak, hem Temsilciler Meclisi hem de Senato’nun üçte iki çoğunluğunun veya eyalet meclislerinin üçte iki çoğunluğunun desteği ile bu kuralın değiştirilebileceği belirtilmektedir.

Related Posts

İmamoğlu’nun ‘Altından liyakat çıktı’ dediği kişilerin portresi

Ekrem İmamoğlu, İBB’ye operasyonun ikinci dalgasında tutuklanan çalışma arkadaşları hakkında ““İBB’yi kazıdılar, altından liyakat çıktı” dedi. SÖZCÜ, tutuklanan 15 kişinin özgeçmişlerine ulaştı. İşte o tutuklanan 15 kişiden bazıları …

Hadi Numan bey, o gün geldi, kurtar İstanbul’u

Eski Erdoğan ve AKP muhalifi, bugünün TBMM Başkanı, Kanal İstanbul’un ateşli karşıtıydı projeyi hayali, yanlış ve eksik buluyor, tabiat yıkımının karşısında olacağını söylüyordu.

Hastanelerde üç günlük yakıt kaldı

İsrail’in 2 Mart’tan bu yana uyguladığı kuşatma ve tecrit nedeniyle, gıda ile ilacın yanısıra yakıt da tükeniyor. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, “acil koduyla” açıklamasında, hastanelerde yalnızca üç gün yetecek kadar yakıt kaldığını duyurdu.

Trump’tan Star Wars (Yıldız Savaşları) göndermesi: Savaşçı olarak resmedildi

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’ın sosyal medya paylaşımında, Star Wars (Yıldız Savaşları) filmindeki savaşçı karakterlere benzetildi.

CHP’den otopark yanıtı: ‘İşin gerçeğini’ Özgür Çelik açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yumruklu saldırıya uğradığı olaya ilişkin otopark gelişmesi dikkat çekmişti. Edinilen bilgiye göre, CHP lideri Özel’in makam aracının otoparka alınmadığı ve Özel’in bu sebeple yürüyerek dışarı çıktığı öğrenilmişti. Olaya ilişkin Valiliğin açıklamasına CHP’li Özgür Çelik yanıt verdi.

Bakan Yerlikaya’dan Özgür Özel’e saldırı sonrası provokatif paylaşım açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CHP Genel Başkanı Özel’e yönelik saldırı sonrası provokatif paylaşım yapanlara ilişkin, “Milletimizin huzurunu ve birliğini hedef alan her girişimde olduğu gibi, bu olayla ilgili de suç teşkil eden paylaşım yapanları tek tek tespit edip adalete teslim edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir