AYBİS 17 İlçede Hizmete Başladı

Manisa’da AYBİS Hizmete Girdi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, altyapı hizmetlerine erişimi kolaylaştıran dijital platform Altyapı Bilgi Sistemi (AYBİS)ni 17 ilçe belediyesinde kullanıma sundu.

Artık kazı ruhsatı ve altyapı işlemleri belediye binalarına gitmeden, internet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Kurumlar, AYBİS üzerinde eş güdümlü olarak çalışacak ve kazı yapılan alanda belirli bir süre kazı yapılamayacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak daha kolay erişim ve kaliteli hizmet vizyonunu sürdürüyor. 2 Ocak 2025’te Yunusemre İlçesinde pilot olarak başlayan sistem, il genelinde kullanıma açıldı. AYKOME toplantısında 17 ilçeden AYKOME yetkilileri Başkan Dilek Yeltin yönetiminde detaylı bilgilendirildi.

Sistem İle Sağlanan Kolaylıklar

Vatandaşlar, kazı başvurusu, zemin inceleme, tahakkuk hesaplama, makbuz kontrolü, kazı ruhsatı gibi işlemleri online olarak gerçekleştirebilecekler. Ayrıca, kazı çalışmaları harita üzerinden anlık bildirimlerle takip edilebilecek.

Kurumlar İşbirliği İçinde Çalışacak

Artık kurumlar kazı ve çalışma alanları üzerinde eş güdümlü olarak çalışacaklar. Kazı yapıldıktan sonra tüm kurumlar işlemlerini tamamlayacak ve uzun süre kazı yapılamayacak. Bu sayede halkın yaşam konforu korunmuş olacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Düşen kuzenini kurtarmaya çalışırken birlikte boğulmuşlar

Şanlıurfa’da sulama kanalında boğulan 2 kuzenden İbrahim Halil Kılıç’ın (13) dengesini kaybederek suya düştüğü, bu sırada Rüveyda Demir’in (12) kuzenini kurtarmaya çalıştığı ve birlikte akıntıya kapıldıkları ortaya çıktı.

SON DAKİKA! Hindistan Pakistan’a füzelerle saldırdı

Hindistan ordusu, Pakistan ve Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir bölgesindeki “hedeflere” karşı askeri operasyon başlattığını duyurdu. Pakistan Askeri Sözcüsü ise Hindistan’nın Pakistan’ın Muzafferabad kentinin 3 bölgesine füzelerle saldırdığını …

İmamoğlu’na suikast ihbarının belgesi ortaya çıktı

Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun 16 Aralık 2024 tarihinde İBB’nin başkanlık binasının bulunduğu Saraçhane’ye gelerek “Ekrem İmamoğlu’na suikast yapılacağını” söylediği ana ait görüntüler ve ihbar tutanağı ortaya çıktı.

TBMM Genel Kurulu toplanamadı!

TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı teşekkül etmediği için toplanamadı.

Almanya’da Friedrich Merz için ikinci meclis oylaması bugün öğleden sonra gerçekleşecek

Almanya’da Friedrich Merz için ikinci meclis oylaması bugün öğleden sonra gerçekleşecek

Özgür Özel: Pazar günü ‘Sokaklardan çekilin’, ‘Meydanlardan çekilin’ mesajını aldık ama hayır diyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel uğradığı saldırıya ilişkin, “Bize ‘Susun, mücadele etmeyin, sinin, kenara çekilin’ diyorlar. O mesajı aldık pazar günü ve ‘hayır’ diyoruz. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.