ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrcak duyurdu: İsrail ve Suriye ateşkeste anlaştı; ateşkes Türkiye tarafından da benimsendi

Ateşkes Anlaşması İmzalandı: Netanyahu ve El-Şara Taraflar Arasında Uzlaştı

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Suriye Geçici Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara’nın, Türkiye, Ürdün ve komşularının da kabul ettiği bir ateşkes konusunda anlaştığını duyurdu.

Netanyahu ve El-Şara arasında yapılan ateşke anlaşmasını sosyal medya hesabından paylaşan Barrack, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’yu etiketleyerek, ateşkesin desteklendiğini belirtti.

Barrack, “Türkiye, Ürdün ve komşuları tarafından benimsenen” ateşkesin ABD Dışişleri Rubio’un desteği ile yapıldığını belirterek, “Dürzileri, Bedevileri ve Sünnileri silahlarını bırakmaya ve diğer azınlıklarla birlikte yeni ve birleşik bir Suriye kimliği inşa etmeye çağırıyoruz. Tüm Suriyelileri birbirlerine saygı göstermeye ve komşularıyla barış ve refah içinde yaşamaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Related Posts

Hakan Fidan, Marco Rubio ile Suriye’yi konuştu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile yaptığı telefon görüşmesinde Suriye’deki çatışmaları ve İsrail’in saldırılarını ele aldı.

Ankara’da Fırtına ve Sağanak Hayatı Olumsuz Etkiledi

Başkentte etkili olan fırtına ve sağanak, su birikintilerine, mahsur kalanlara ve hasara neden oldu.

Canbolat’tan Süveyda’da Ateşkes Çağrısı

Velid Canbolat, Süveyda’da ateşkes ve diyalog çağrısında bulundu, krizin sona ermesini istedi.

Batman’da Sera OSB Kuruluşu Yakın

Batman’da Sera Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş süreci tamamlanma aşamasına geldi. Proje, tarım ve sanayiyi entegre ederek yerel ekonomiye katkı sağlamayı amaçlıyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seçimi Gerçekleşti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından CHP’li Güngör Geçer başkan vekili seçildi. Seçim sonrası Geçer, halkın iradesine saygı duyulmasını talep etti.

Samsun’un 2025 Fındık Rekolte Tahmini Belirlendi

Samsun’un 2025 yılı fındık rekoltesi 91 bin 456 ton, Çarşamba 44 bin 583 ton ile lider oldu.