270 kişinin öldüğü uçak kazasında yakıt düğmesinin pilot tarafından kapatıldığı iddia edilmişti: Hint pilotlar özür bekliyor

Hindistan’daki Uçak Kazası İle İlgili Yeni Açıklamalar

Hint Sivil Havacılık Kazaları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen ön soruşturma kapsamında hazırlanan raporda, motor yakıtı akışını sağlayan kontrol düğmelerinin kapatılmasıyla ilgili detaylı bilgi verilmedi. Olaydan sorumlu tutulan kimse de bulunamadı.

Wall Street Journal’ın isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre, kaptan pilotun yakıt düğmesini kasıtlı olarak kapattığı iddia edildi. Benzer şekilde, İngiliz Reuters haber ajansı da kazanın kaptan pilotun hatasından kaynaklandığını öne sürdü.

Hindistan Pilotlar Federasyonu, söz konusu haberlerin yanlış olduğunu belirterek WSJ ve Reuters’a yasal bildirimde bulundu. Federasyon, haberlerin düzeltilmesi ve kamuoyundan özür dilenmesi talebinde bulundu.

Federasyon Başkanı Kaptan CS Randhawa ise, iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu. Randhawa, ön soruşturma raporunda pilot hatası sonucu yakıt düğmelerinin kapatıldığına dair herhangi bir belirlemenin olmadığını vurgulayarak, raporu doğru okumayanların gerekli hukuki adımları atacaklarını açıkladı.

Uçak Kazasına İlişkin Detaylar

Gucerat eyaletine bağlı Ahmedabad kentinde bulunan Sardar Vallabhbhai Patel Uluslararası Havalimanı’ndan İngiltere’nin Gatwick Havalimanı’na gitmek üzere havalanan bir yolcu uçağı, 12 Haziran tarihinde kısa bir süre sonra Meghani Nagar yerleşim yerine düştü.

Air India tarafından işletilen “Air India 171” uçağında toplamda 242 yolcu ve mürettebat bulunmaktaydı. Yolcuların 169’u Hindistan, 53’ü İngiltere, 1’i Kanada ve 7’si Portekiz vatandaşıydı.

Firma, kazada 241 kişinin yaşamını yitirdiğini, sadece bir kişinin ise tedavi altına alındığını açıkladı. Uçağın, çarpma sonucunda asistan doktorların kaldığı bir yurt binasına zarar verdiği ve ölümlere neden olduğu belirtilmiştir.

Kazada hayatını kaybedenler arasında yolcular ve mürettebatın yanı sıra toplamda 260 kişinin olduğu duyuruldu. (AA)

Related Posts

Mansur Yavaş: Kıbrıs Türkü’nün haklı mücadelesini savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz

Mansur Yavaş: Kıbrıs Türkü’nün haklı mücadelesini savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz

Türkiye’yi terk edip İsviçre’ye taşınan hemşirenin yeni mesleği gündem oldu

Son yıllarda Türkiye’de görülen ekonomik sorunlar, çok sayıda kişinin yurt dışına taşınmasına neden oluyor. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan genç hemşire, Türkiye’den taşındığı İsviçre’de çobanlık yapmaya başladığını duyurdu.

20 yıldır komadaydı: ‘Uyuyan prens’ öldü

Suudi Arabistan’da geçirdiği bir trafik kazası sebebiyle 20 yıldır komada olan ve bu sebeple ‘uyuyan prens’ olarak adlandırılan Prens Velid bin Halid bin Talal bin Abdulaziz Al Suud lakaplı kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 2005 YILINDAN BERİ …

Devletin anaokulu bile 12 bin TL oldu

Devlet anaokulları kayıt aşamasında beslenme, kırtasiye, temizlik hizmetleri için para talep ediyor. Fiyatlar okula göre değişiyor. 4 yaşındaki kızını anaokuluna yazdırmak isteyen G.Ş isimli baba, talep edilen 12 bin TL’yi ödeyemeyeceğini belirtti.

Karaçam Ailesi’nde Nişan Heyecanı

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Yalçın Karaçam’ın kızı Yuşa, düzenlenen törenle nişanlandı.

Erbil’de Eğitim Fuarı Düzenlendi

Erbil’de eğitim fuarı yapıldı, Anadolu Üniversitesi Türk Dili programını tanıttı.