Manisa’da Boşanma Aşamasındaki Eş Cinayetinde Yeni Gelişmeler

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Selda Eller’i boğarak öldüren Gökhan Eller ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede cinayet gününden beri kayıp olan Selda Eller’in cep telefonuyla sanık Gökhan Eller’e ait telefonun HTS kayıtlarının eşleştiği, cinayet günü Gökhan Eller’in eşine ait telefonu alarak evden ayrıldığı ortaya çıktı.

Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi’ndeki bir sitede boşanma aşamasında olduğu eşi Selda Eller’i boğarak öldüren sanık Gökhan Eller yeniden hakim karşısına çıktı. Manisa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ikinci duruşmasına tutuklu sanık Gökhan Eller, yakınları, maktul Selda Eller’in annesi Zehra Can Şahin, babası Mustafa Durmaz, kızı Rabia Nur Eller ve taraf avukatları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Mahkemede Eller çiftinin kızları Rabia Nur Eller (21), tanık sıfatıyla ifade verdi. Rabia Nur Eller mahkemede verdiği ifadesinde cinayete şahit olmadığını, olayı babaannesinin telefonuyla öğrendiğini söyledi.

“Annenle de sonumuz böyle olacak, içerde bana bakarsın” demiş

Olay öncesi annesi ile babasının sürekli tartışıp kavgalar ettiğini ve bu nedenle boşanma kararı aldıklarını anlatan Eller, olay sabahı evden çıkmaya hazırlanırken salondaki televizyonda ‘kadın cinayetini konu alan bir gündüz kuşağı programını izleyen babasının, kendisine “Annenle de sonumuz böyle olacak, içerde sen bana bakarsın” dediğini söyledi. Annesi ile babası arasında şiddetli geçimsizlik olduğunu, iki tarafın da birbirini “aldatmakla” suçladığını aktaran Rabia Nur Eller, “İki taraf da tartışmalarda birbirlerine hakaret ediyordu, ikisi de birbirini aldatıyordu, görüştükleri kişiler vardı. Ben bir şiddete şahit olmadım ama evde sürekli bir huzursuzluk ve kavga vardı” diye konuştu.

Babası Gökhan Eller’den şikayetçi olduğunu belirten Rabia Nur, tanık olarak dinlenilmesi planlanan 9 yaşındaki kardeşinin beyanlarını pedagog eşliğinde vermesini mahkeme heyetinden talep etti.

Telefonu delilleri karartmak için aldığı iddiası

Müşteki tarafın avukatı Mehmet Arslan da maktul Selda Eller’in cep telefonunun olay yerinde bulunamadığını hatırlatarak, sanık Gökhan Eller’in telefondaki muhtemel delilleri karartmak için yanına aldığını, HTS kayıtlarına göre, cinayetten sonra bir süre sanık ile maktulün telefonunun aynı konumlarda sinyal verdiğini, bu hususun mahkeme heyetince göz önünde bulundurulmasını istedi.

Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından dosyadaki diğer tanıkların dinlenilmesine ve davanın 13 Mayıs’a ertelenmesine karar verdi.

“Adalet yerini bulsun istiyorum”

Duruşma sonrası gözyaşlarını tutamayan Mustafa Ferhat Durmaz, “Adalet yerini bulsun istiyorum. Müebbetle yargılansın istiyorum, genç yaşında kızımı toprağa verdim. Allah kimseye evlat acısı göstermesin. O da oradan çıkmasın. Allah kimsenin başına böyle bir olay vermesin” dedi.

Anne Zehra Can Şahin de, “Sürekli benim kızımı karalamakta. Madem benim kızım aldatıyordu, niye yeniden evlenme teklifi etti kızıma. Şikayetçiyim, en ağır cezayı almasını istiyorum” diye konuştu.

Ailenin avukatı Mehmet Arslan, “Bugün Selda Eller’in ikinci duruşmasındayız. Geçtiğimiz celse HTS kayıtları istenmişti. Selda Eller’in telefonu bir türlü bulunamıyordu. Tanık bir anlık panikle yanına aldığını, kesinlikle delil gizleme kastının olmadığını belirtmişti. Ancak gelen HTS kayıtlarında da görüldüğü gibi sanık 1 saat boyunca telefonu yanında gezdiriyor, kendisinin telefonundan nereden sinyal alınıyorsa, maktulün telefonundan da yanında sinyal alınıyor. Muhtemelen Selda Eller öldürülmeden önce, eşinin kendisine yaptığı darp girişimi, tehdit ve hakaretlerin hepsini kayda almıştı. Sanık şifre gerektiği için telefona giremediğinden delilleri ortadan kaldırma amacıyla telefonu yok etti. Bu duruşmada bu ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

Olayın geçmişi

Olay 23 Eylül 2024 tarihinde Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi’ndeki bir sitede yaşandı. Güzellik salonu işletmecisi Selda Eller ile boşanma aşamasında olduğu eşi Gökhan Eller (40) arasında çıkan tartışma sonrası komşuların ihbarıyla eve polis ve sağlık ekipleri sevk edilmişti. Ekipler çocuk odasında Selda Elleri’nde boğularak öldürülmüş şekilde buldu.

Olayın ardından çalışma başlatan ekipler Gökhan Eller’i gözaltına aldı. Eller ifadesinde Selda Eller’in evine kişisel eşyalarını toplamak için gittiğini, bu sırada aralarında çıkan tartışmada öfkesine hakim olamadığını ve eşini boğduğunu söylediği öğrenildi. – MANİSA

Related Posts

ABD’de sel felaketi: Ölü sayısı artıyor

ABD’nin New Jersey ve Texas eyaletleri başta olmak üzere çeşitli bölgelerde etkili olan aşırı yağış ve fırtına nedeniyle en az 28 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Diploması sahte çıkan AKP’liye ceza verilmedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “sahte diploma” iddiasıyla açılan dava, eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya’yı hatırlattı.

Pezeşkiyan: İran Silahlı Kuvvetleri savaşın bölgeye yayılmasını engelledi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hankendi’de düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) 17’nci Zirve Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “İran Silahlı Kuvvetleri, BM Şartı’nın 51’inci maddesine dayanarak meşru müdafaa hakkı çerçevesinde İran halkını, ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savundu. Verilen kararlı karşılıkla saldırganlara unutulmaz bir ders verildi ve savaşın bölgeye yayılmasına engel oldu” dedi.

CHP’li Ali Gökçek’ten Bakan Işıkhan’a zor soru: ‘Bakanlığa ait 13 katlı bina ucuza mı kiraya verildi?’

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, Ankara Pursaklar’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ait 13 katlı binanın düşük bedelle kiraya verildiği iddiasını soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Gökçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a “Kamuoyuna yansıyan iddialar doğru mudur?” diye sordu.

Rus Progress-MS-31 kargo aracını taşıyan Soyuz-2.1a roketi Baykonur’dan fırlatıldı

Uluslararası Uzay İstasyonu’na kargo götüren Rus Progress-MS-31 aracını taşıyan Soyuz-2.1a roketi, Baykonur Uzay Üssü’nden başarıyla fırlatıldı.

CHP’de maraton başladı: Gölge bakanlar sunum yapacak

CHP’nin parti programı hazırlık süreci devam ediyor. Bu kapsamda, tüm MYK üyelerinin kendi alanlarında hazırladığı taslak belgelerin siyaseten tartışılması amacıyla 3-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek MYK toplantıları bugün itibarıyla başladı.