Balıkesir’deki mermer ocağına büyüme onayı çıktı: Kaç ağaç kesileceği belli değil!

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde bulunan Kiraz Mahallesi’nde, Canel Münip Çoker şirketi, halihazırda 10.17 hektarlık bir alanda faaliyet gösterdiği mermer ocağını genişletmek için gerekli işlemleri tamamladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, şirketin alanını 20.98 hektara çıkarmak için yaptığı başvuruyu onayladı. Bakanlık, projeye ilişkin olarak “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararını verdi. Tarım ve ormanlık alanın kapsadığı alanda ne kadar ağaç kesileceği ise bilinmiyor.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, yıllık olarak 75 bin metreküp mermer üretimi yapılacak olan projede, aynı zamanda 425 bin metreküp maden atığı (pasa) da oluşacak. Şirket, projeye 9 milyon 600 bin TL yatırım yapmayı planlıyor ve madende 50 kişi çalışacak. Çalışmaların günde 16 saat süreceği belirtiliyor. Çalışmalar sırasında oluşacak toz nedeniyle, projenin çevresindeki tarım alanlarını olumsuz etkileyebileceği endişesi bulunuyor.

Şirketin hazırladığı proje tanıtım dosyasına göre, genişletilen alan ormanlık bir bölge üzerinde yer alıyor ve bu nedenle ağaç kesimi yapılacağı ifade ediliyor. Ancak, raporda ne kadar ağaç kesileceğiyle ilgili bir bilgiye yer almadı.

 Ayrıca, proje alanı ve çevresinde, Türkiye’nin de taraf olduğu “Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarının Korunması Sözleşmesi” (Bern Sözleşmesi) kapsamında koruma altına alınan hayvan türlerinin bulunduğu da belirtildi.

 

 

Related Posts

CHP’de maraton başladı: Gölge bakanlar sunum yapacak

CHP’nin parti programı hazırlık süreci devam ediyor. Bu kapsamda, tüm MYK üyelerinin kendi alanlarında hazırladığı taslak belgelerin siyaseten tartışılması amacıyla 3-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek MYK toplantıları bugün itibarıyla başladı.

İzmir’de odacıyı da gözaltına almışlar

İzmir operasyonunda haklarında gözaltı kararı verilen 157 kişi ile ilgili ilginç bilgiler ortaya çıktı: Ölü çıkan bir şüphelinin yanında bir odacı ve bir şoför de sorgulanıyor.

Bilim insanı uyardı: Dünya tarihinin en kısa günü geliyor

Bilim insanları, Dünya’nın dönüş hızının beklenmedik şekilde arttığını ve önümüzdeki haftalarda tarihin en kısa gününün yaşanabileceğini duyurdu. Dönüş hızındaki bu artışın, GPS ve zaman ölçüm sistemlerinde küçük ama önemli etkiler yaratabileceği belirtildi.

Netanyahu ağzındaki baklayı çıkardı! Trump ateşkes olacağını duyurmuştu

İsrail’de yayın yapan Kanal 13 televizyonunun haberine göre, Netanyahu, İsrail’in Gazze Şeridi sınırındaki Askalan kentindeki Eylat-Aşkelon Boru Hattı Şirketi genel merkezindeki açıklamasında, “Silah tutan herkesi öldürmemiz gerekiyor. Daha azı değil …

Doğalgaz zammıyla ilgili çarpıcı tespit

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, doğal gaz zammıyla ilgili “Hükümet, klasik AK Parti kurnazlığıyla zamları bile algı operasyonu şeklinde planlıyor. Enerji Bakanlığı ile İletişim Başkanlığı el ele verip ‘Zammı ne zaman yaparsak daha az tepki alırız?’ diye hesap yapıyor. ‘Yaz ayında yaparsak nasıl olsa anlaşılmaz’ deniyor” ifadelerini kullandı.

CHP’li Kış: Bu vurdumduymazlığa seyirci kalmayacağız!

CHP’li Kış, “Orman yoksa hayat yok, bu vurdumduymazlığa seyirci kalmayacağız!” dedi.