Tuzla’da Bina Tedbiren Boşaltıldı

Tuzla’da, duvarlarında çatlaklar oluşan 4 katlı bina tedbiren boşaltıldı.

İçmeler Mahallesi Özyaman Sokak’ta, alt katında 2 iş yeri, üst katlarında 9 dairenin yer aldığı binanın duvarlarında çatlaklar oluştuğu ihbarı üzerine adrese itfaiye, polis, AFAD, sağlık ve zabıta ekipleri sevk edildi.

Belediye ekiplerinin ön incelemesinin ardından binanın tahliye edilmesi kararlaştırıldı.

Bina tedbiren boşaltılırken zabıta ekipleri bina çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Apartman sakinlerinden Murat Şahin, binanın ikinci katının duvarlarında çatlak oluştuğunu ve bu esnada ses çıktığını söyledi.

Gelen sesler üzerine korktuklarını belirten Şahin, “Hemen çocuklarla dışarı çıktık. İlgili bütün kamu kurumları gelerek burada inceleme yaptı. Zaten bina kentsel dönüşümde. Durum incelenecek ve ona göre hareket edeceğiz.” dedi.

Gece saatlerinde binanın boşaltılmasının ardından belediye ekipleri apartmanın kapısını mühürledi.

“1999’daki depremi burada geçirdik”

Apartman sakinlerinden Selim Durmuş, binanın boşaltılmasının ardından kendilerinin oğullarının evine, komşularının ise akrabalarının yanına sığındığını söyledi.

Binanın 1999 yılı öncesi yapıldığını ifade eden Durmuş, şöyle devam etti:

“1999’daki depremi burada geçirdik. O zaman evde bir çatlak dahi yoktu. İkinci kattaki komşumuz bir çatırdı duyduğunu ve fayansların kırıldığını söyledi. Sonrasında tüm komşulara haber verildi. Biz de binayı boşalttık. Ekipler gece gelip inceledi ama çok önemli bir şey görmediler. Ancak bu şartlarda genel kontrol yapılmadan risk almak istemedikleri için tedbiren boşalttılar. Şimdi ekiplerin gelip detaylı inceleme yapmasını bekliyoruz.”

Durmuş, iki yıl önce binanın kentsel dönüşümü için müteahhitle anlaştıklarını ancak bu zamana kadar herhangi bir çalışmanın başlatılmadığını sözlerine ekledi.

Related Posts

Sırrı Süreyya Önder’in ölümünün ardından siyasilerden başsağlığı mesajları

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından, siyasi liderler ve partiler başsağlığı mesajları yayımladı.

İsrail devlet televizyonundan Malta itirafı

Gazze’ye insani yardım ulaştırma hedefiyle yola çıkan gemiye Malta yakınlarında yapılan saldırıdan saatler önce bir İsrail askeri nakliye uçağının Malta’ya doğru gittiği, İsrail devlet televizyonu tarafından doğrulandı.

Yemen Başbakanı istifa etti

Yemen Başbakanı bin Mübarek, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Avcılar’da otomobile silahlı saldırı: Bir kişi ağır yaralı

Avcılar’da motosikletle gelen şüpheliler otomobile silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda otomobildeki kişi ağır yaralandı.

Kontrolden çıkan TIR trafiği felç etti: Uzun kuyruklar oluştu

Anadolu Otoyolu Sakarya geçişinde sürücüsünün kontrolünden çıkarak bariyerlere çarpan TIR makasladı. Kaza sebebi ile Ankara istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Refah’taki Kuveyt Hastanesi’nin bir haftalık tıbbi stoğu kaldı

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Kuveyt Hastanesi, yalnızca bir haftalık tıbbi malzemelerinin kaldığını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir