Los Angeles’taki orman yangınlarında ölü sayısı 29’a yükseldi

Los Angeles’taki Orman Yangınlarında Ölü Sayısı 29’a Yükseldi

ABD, ülkenin California eyaletinde bulunan Los Angeles şehrinde 7 Ocak’ta çıkan orman yangınlarının yaralarını sarmaya çalışırken, felaketin bilançosu bir kez daha ağırlaştı. Los Angeles Adli Tıp Kurumu’ndan edinilen bilgilere göre, Palisades Yangını’nda 12, Eaton Yangını’nda ise 17 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 29’a yükseldi.

California Ormancılık ve Yangın Koruma İdaresi’nden yapılan açıklamada ise, 23 bin 448 dönümlük alana yayılan Palisades Yangını’nın yüzde 95 oranında kontrol altına alındığı kaydedildi. 14 bin 21 dönümlük alana yayılan Eaton Yangını’nın ise yüzde 99 oranında söndürüldüğü aktarıldı. Toplamda en az 16 bin 291 yapının kullanılamaz hale geldiği belirtilirken, 2 bin 90 yapıda ise hasar oluştuğu ifade edildi.

ZEHİRLİ KÜL ALARMI

Kaliforniya’da beklenen yağışlar itfaiye ekiplerini biraz rahatlatsa da zehirli kül akıntıları riskini de beraberinde getirdi. Yetkililer, yangın bölgelerindeki külün, yanan araçlar, elektronik eşyalar, piller, yapı malzemeleri, boyalar, mobilyalar ve diğer ev eşyalarından oluşan toksik bir karışım olduğunu belirtiyor. Yeni tehditlerle başa çıkmak için daha fazla tahliye gerekli olabilir.

Related Posts

2025 YKS şampiyonu belli oldu: Birinci o şehirden çıktı

Merakla beklenen 2025 YKS sonuçları açıklandı. Sınavda üstün başarı gösteren öğrenciler belli oldu. Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincisi Gaziantep’ten Ahmet Eren Özyurtseven olurken, eşit ağırlık ve sözel puan türlerinde zirvede Bursa’dan Muhammed İsmail Kuşat yer aldı. Yabancı dil alanında da beş farklı dilde Türkiye birincileri belli oldu.

Okan Buruk’un çok istediği kaleci için resmi açıklama: Galatasaray’a çok net cevap

Galatasaray’da Muslera sonrası yeni kaleci adayları arasında yer alan Yann Sommer için açıklama geldi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrcak duyurdu: İsrail ve Suriye ateşkeste anlaştı; ateşkes Türkiye tarafından da benimsendi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrcak duyurdu: İsrail ve Suriye ateşkeste anlaştı; ateşkes Türkiye tarafından da benimsendi

Hakan Fidan, Marco Rubio ile Suriye’yi konuştu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile yaptığı telefon görüşmesinde Suriye’deki çatışmaları ve İsrail’in saldırılarını ele aldı.

Ankara’da Fırtına ve Sağanak Hayatı Olumsuz Etkiledi

Başkentte etkili olan fırtına ve sağanak, su birikintilerine, mahsur kalanlara ve hasara neden oldu.

Canbolat’tan Süveyda’da Ateşkes Çağrısı

Velid Canbolat, Süveyda’da ateşkes ve diyalog çağrısında bulundu, krizin sona ermesini istedi.