Kapadokya Yarıyıl Tatilinde Tercih Ediliyor

Kapadokya, Yarıyıl Tatilinde Yerli Turistlerin Gözdesi

Türkiye’nin popüler turizm merkezlerinden Kapadokya, yarıyıl tatilinde yerli turistler tarafından tercih ediliyor. Günübirlik veya konaklamalı seçeneklerle Kapadokya’yı ziyaret eden yerli turistler, sıcak hava balonu, at ve arazi araçları turları ile vadi yürüyüşleri yaparak bölgenin tadını çıkarıyorlar. Ayrıca aileler, doğal kaya oluşumlarıyla kaplı manzarada fotoğraf çektirerek tatillerini ölümsüzleştiriyorlar.

Kozaklı ilçesindeki termal tesislerde ise doluluk oranı yarıyıl tatili dolayısıyla artış gösteriyor. Sıcak su havuzlarında eğlenceli zaman geçiren çocuklar, aileleriyle birlikte bölgedeki müze ve ören yerlerini ziyaret ederek vakit geçiriyorlar.

Ankara’dan ailesiyle gelen Musa Eymen Altıntaş, peribacalarını görmeyi çok istediği için karne hediyesi olarak Kapadokya’yı tercih ettiğini belirtti. Ailesinin Eskişehir’e gitmek istediğini ancak kendisinin Kapadokya’yı seçtiğini dile getiren Altıntaş, “Karneyi aldıktan birkaç gün sonra buraya geldik” dedi.

Kapadokya’ya Adana’dan çocuklarıyla gelen Bahadır Ünlü, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan turizm merkezinde tatil yapmanın keyifli olduğunu ifade etti. Ünlü, bölgede dinlenme imkanı bulduklarını ve tarihi dokunun insanı etkileyici olduğunu belirtti. Aynı zamanda ATV turuna katılarak ve atlı tura çıkarak tatillerini dolu dolu geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Nevşehir Turist Rehberleri Odası Başkanı Özay Onur ise Kapadokya’nın her yaşa uygun seçenekler sunan eşsiz bir turizm merkezi olduğunu vurgulayarak, bölgenin düşük sezonunda olmalarına rağmen yarıyıl tatili ile ilginin arttığını belirtti. Onur, Kapadokya’yı ziyaret eden herkesi bölgeyi rehber eşliğinde keşfetmeye davet etti ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayacaklarından emin olduğunu söyledi.

Related Posts

Rus Progress-MS-31 kargo aracını taşıyan Soyuz-2.1a roketi Baykonur’dan fırlatıldı

Uluslararası Uzay İstasyonu’na kargo götüren Rus Progress-MS-31 aracını taşıyan Soyuz-2.1a roketi, Baykonur Uzay Üssü’nden başarıyla fırlatıldı.

CHP’de maraton başladı: Gölge bakanlar sunum yapacak

CHP’nin parti programı hazırlık süreci devam ediyor. Bu kapsamda, tüm MYK üyelerinin kendi alanlarında hazırladığı taslak belgelerin siyaseten tartışılması amacıyla 3-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek MYK toplantıları bugün itibarıyla başladı.

İzmir’de odacıyı da gözaltına almışlar

İzmir operasyonunda haklarında gözaltı kararı verilen 157 kişi ile ilgili ilginç bilgiler ortaya çıktı: Ölü çıkan bir şüphelinin yanında bir odacı ve bir şoför de sorgulanıyor.

Bilim insanı uyardı: Dünya tarihinin en kısa günü geliyor

Bilim insanları, Dünya’nın dönüş hızının beklenmedik şekilde arttığını ve önümüzdeki haftalarda tarihin en kısa gününün yaşanabileceğini duyurdu. Dönüş hızındaki bu artışın, GPS ve zaman ölçüm sistemlerinde küçük ama önemli etkiler yaratabileceği belirtildi.

Netanyahu ağzındaki baklayı çıkardı! Trump ateşkes olacağını duyurmuştu

İsrail’de yayın yapan Kanal 13 televizyonunun haberine göre, Netanyahu, İsrail’in Gazze Şeridi sınırındaki Askalan kentindeki Eylat-Aşkelon Boru Hattı Şirketi genel merkezindeki açıklamasında, “Silah tutan herkesi öldürmemiz gerekiyor. Daha azı değil …

Doğalgaz zammıyla ilgili çarpıcı tespit

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, doğal gaz zammıyla ilgili “Hükümet, klasik AK Parti kurnazlığıyla zamları bile algı operasyonu şeklinde planlıyor. Enerji Bakanlığı ile İletişim Başkanlığı el ele verip ‘Zammı ne zaman yaparsak daha az tepki alırız?’ diye hesap yapıyor. ‘Yaz ayında yaparsak nasıl olsa anlaşılmaz’ deniyor” ifadelerini kullandı.