Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Dertli Adam

Dertli Adam haber portalı ve güncel içerikler

Dertli Adam

Dertli Adam haber portalı ve güncel içerikler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Karahan’dan AKP’li Çelik’e Sert Yanıt: “Maden Değil, Hayat İçin Mücadele Ediyoruz”

By Fatma Doğan
18 Mayıs 2026 2 Min Read
Yeşil Artvin Derneği Başkanı Karahan’dan AKP’li Çelik’e Sert Yanıt: “Maden Değil, Hayat İçin Mücadele Ediyoruz” için yorumlar kapalı

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Hasan Karahan, AKP’li Faruk Çelik’in Artvin’de hayata geçirilmesi planlanan 400 yataklı devlet hastanesi projesi üzerinden başlayan madencilik tartışmalarına yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Çelik, bazı kişilerin madencilik konusuna aşırı tepki gösterdiğini belirterek, “Gerekirse bir maden müzesi yapacağım, gidin ziyaret edin” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamalara karşılık veren Karahan, “Biz yaşam alanlarımızın yok olmasına karşı duruyoruz. Artvin, eşsiz bir coğrafyaya sahip olup, ülkemizin birçok bölgesinin de korunması gerektiği inancındayız. Sadece madencilik değil, aynı zamanda HES projeleri, dere ıslahları, barajlar ve orman kesimleri gibi doğaya zarar veren birçok uygulama bu bölgede yaşanıyor. Artvin artık bu tür faaliyetleri taşıyacak durumda değil. Bu bölge, hem ülkemiz hem de gelecek nesiller için büyük bir değer taşıyor” dedi.

Karahan, “Bizim amacımız herhangi bir duruma ‘kafayı takmak’ değil; gerçekten büyük bir felaketin eşiğinde olduğumuzu düşünüyor ve bunu halkla paylaşmaya çalışıyoruz. Bu konudaki görüşlerimizi yalnızca kendi düşüncelerimizle değil, uzmanların değerlendirmeleriyle de destekliyoruz. Bir derenin doldurulmasının doğaya vereceği zarar, uzman olmaya gerek kalmadan herkes tarafından anlaşılabilir” şeklinde konuştu.

Çelik’in “Arhavi’de maden olmaz ama Yusufeli’nde olabilir” açıklamasına da değinen Karahan, “Yusufeli Barajı ile birlikte bölgenin verimli tarım arazileri su altında kaldı ve şimdi de Yusufeli’nin Kaçkarlar bölgesindeki doğal güzellikler madencilik tehlikesiyle karşı karşıya. Sayın Çelik’in, kendi doğduğu vadinin HES projeleri nedeniyle uğradığı tahribatı yerinde görmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl, Kaçkar Milli Parkı’nın yaklaşık 1500 hektarlık alanı madencilik için ihaleye açıldığını hatırlatan Karahan, bu yıl Yaylalar Köyü’nde dört ayrı maden ihalesinin gerçekleştirildiğini belirtti. Yaylalar Köyü’nün, Artvin’in en çok turist çeken alanlarından biri olduğunu vurgulayan Karahan, açılan davalarla bu sürecin durdurulmaya çalışıldığını ancak bölgenin ekosisteminin yeterince anlaşılmadığını ifade etti.

Karahan, “Kaçkarlar yalnızca Arhavi’nin değil, aynı zamanda Artvin ve Çoruh Vadisi’nin su kaynaklarını besliyor. Hiç kimse, birilerinin ekonomik çıkarları uğruna Artvin’in ve ülkemizin doğal zenginliklerini yok edemez. Bu nedenle, kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Öncelikle Sayın Faruk Çelik’e bu coğrafyanın değerini anlatmamız gerekiyor. Ne yazık ki kendisi Artvin kökenli olmasına rağmen bu coğrafyaya yeterince sahiplenmiyor. ‘Ben Artvin milletvekiliyim ama Bursa’da yaşıyorum’ diyor. Ayrıca Çoruh’un sularını Bursa’ya taşıma fikrini de gündeme getiriyor. Türkiye’de su krizi yaşanırken, Artvin’in önemi daha da artıyor. Susuz kalmak istemiyoruz. Sayın Çelik’in bu coğrafyanın değerini öğrenmesi elzem. Ayrıca İbrahim Gündüz’ün yazdığı ‘Çöpler Faciası’ kitabını okumasını öneririm. Kitap, Türkiye’de madenciliğin geldiği noktayı ve yarattığı olumsuz sonuçları açık bir şekilde ortaya koyuyor” şeklinde sözlerini tamamladı.

Author

Fatma Doğan

Follow Me
Other Articles
Previous

Antalya ve Mersin’de Yasa Dışı Bahis Operasyonu: 233 Gözaltı

Next

TÜİK Verileriyle Türkiye’de Trafikte Hangi Araç Markaları Öne Çıkıyor?

SON YAZILAR

  • Gençler iş hayatında en çok neye dikkat ediyor?
  • Piyasalarda ters rüzgâr: Borsa ve altın kan kaybetti, döviz şahlandı!
  • Redmi Note 17 Serisi Tüm Modelleriyle Sızdırıldı
  • Üsküdar Belediyesi’ne operasyon: Sinem Dedetaş’a tutuklama talebi
  • Tesla Model Y İlanına 325 Bin TL Ceza Kesildi
  • Trump, bakanlığa kritik minerallerin ihracatına kısıtlama yetkisi verdi
  • Petrol fiyatlarında sert yükseliş: Orta Doğu gerilimi piyasaları sarstı
  • Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıkladı: ‘Can Uzun’u tabii ki isteriz’
  • Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner CHP’den istifa etti
  • Eskişehir’de parkta korkunç olay! 14 yaşındaki Ebrar elektrik akımına kapıldı

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.127)
  • Ekonomi (101)
  • Haber (424)
  • Sağlık (115)
  • Teknoloji (67)
Copyright 2026 — Dertli Adam. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme