Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Dertli Adam

Dertli Adam haber portalı ve güncel içerikler

Dertli Adam

Dertli Adam haber portalı ve güncel içerikler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

İsrail’in Ateşkese Rağmen Lübnan’a Yaptığı Saldırılarda 2 Kişi Hayatını Kaybetti

By Fatma Doğan
11 Mayıs 2026 1 Min Read
İsrail’in Ateşkese Rağmen Lübnan’a Yaptığı Saldırılarda 2 Kişi Hayatını Kaybetti için yorumlar kapalı

İsrail ordusunun, 17 Nisan’da yürürlüğe giren ateşkese rağmen Lübnan’ın güney bölgelerine düzenlediği hava ve topçu saldırılarında 2 kişi yaşamını yitirdi. Lübnan resmi ajansı NNA’nın verdiği bilgilere göre, İsrail, Lübnan’ın Sur, Bint Cubeyl, Mercayun ve Nebatiye bölgelerine yönelik yoğun bombardımanını sürdürüyor. Nebatiye ilçesinde gerçekleştirilen bir SİHA saldırısında 1 kişi öldü, başka bir kişi ise yaralandı. Sur ilçesindeki saldırılar sonucunda ise 6’sı çocuk, 2’si kadın toplam 13 kişi yaralandı ve 1 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca Nebatiye şehrinde bir kişinin dükkanının önünde hava saldırısına uğradığı belirtildi.

İsrail, Nebatiye kenti ve çevresine yönelik topçu atışlarının yoğunluğunu artırırken, Kefr Rumman beldesi ile bölgedeki bir elektrik istasyonunun çevresi de saldırıya uğradı. Sur, Bint Cubeyl ve Mercayun ilçelerinde birçok yerleşim yeri, hava saldırıları ve topçu ateşleriyle hedef alındı. Nebatiye’ye bağlı Yahmur Şakif beldesine yönelik fosfor bombası kullanıldığına dair görüntüler ortaya çıktı. Uluslararası hukuk gereği, yoğun sivil nüfus bulunan bölgelerde yasak olan fosfor bombası, daha önce Gazze’de de kullanılmıştı.

İsrail ordusu, 2 Mart’ta Lübnan’a kapsamlı hava saldırıları düzenleyerek ülkenin güneyinde birçok beldeyi işgal etmişti. Lübnan hükümeti, o dönemde yerlerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını duyurmuştu. ABD Başkanı Donald Trump, 24 Nisan’da Lübnan ile İsrail arasında 17 Nisan’da yürürlüğe giren 10 günlük geçici ateşkesin 3 hafta daha uzatıldığını açıklamıştı. Ancak Lübnan Sağlık Bakanlığı, 2 Mart’tan bu yana devam eden İsrail saldırılarında toplamda 2 bin 846 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Ateşkese rağmen, İsrail ordusu Lübnan’ın güneyinde saldırılarına ve ev yıkımlarına devam ederken, Hizbullah, ateşkesi ihlal ettiği gerekçesiyle İsrail birliklerine karşı saldırılar düzenliyor.

Author

Fatma Doğan

Follow Me
Other Articles
Previous

Yozgat’ta Zincirleme Trafik Kazası: 7 Yaralı, 1’i Ağır

Next

Parlamento Binası Önünde Coşkulu Kutlama ve Dans Gösterisi

SON YAZILAR

  • Gençler iş hayatında en çok neye dikkat ediyor?
  • Piyasalarda ters rüzgâr: Borsa ve altın kan kaybetti, döviz şahlandı!
  • Redmi Note 17 Serisi Tüm Modelleriyle Sızdırıldı
  • Üsküdar Belediyesi’ne operasyon: Sinem Dedetaş’a tutuklama talebi
  • Tesla Model Y İlanına 325 Bin TL Ceza Kesildi
  • Trump, bakanlığa kritik minerallerin ihracatına kısıtlama yetkisi verdi
  • Petrol fiyatlarında sert yükseliş: Orta Doğu gerilimi piyasaları sarstı
  • Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıkladı: ‘Can Uzun’u tabii ki isteriz’
  • Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner CHP’den istifa etti
  • Eskişehir’de parkta korkunç olay! 14 yaşındaki Ebrar elektrik akımına kapıldı

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.127)
  • Ekonomi (101)
  • Haber (424)
  • Sağlık (115)
  • Teknoloji (67)
Copyright 2026 — Dertli Adam. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort