Macron: AB, Suriye’ye yönelik ‘yaptırımları kademeli olarak kaldırmaya’ devam edecek

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Suriye Cumhurbaşkanı Şara’yı Ağırladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa’ya ilk ziyaretini Paris’e gerçekleştiren Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’yı Elysee Sarayı’nda ağırladı. Macron ve Şara, ortak basın toplantısı düzenleyerek, Suriye ile olan tarihi ilişkilere vurgu yaptılar. Macron, Suriye halkının eşit yurttaşlık haklarını desteklediklerini belirterek, ülkenin özgür ve birlik içinde olmasını arzuladıklarını dile getirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı, Avrupa Birliği’nin Suriye’ye yönelik yaptırımlarının kademeli olarak kaldırılacağını ve ABD’nin de aynı yönde adımlar atması gerektiğini ifade etti. Macron, Suriye’nin istikrarının Orta Doğu’nun ve Avrupa’nın güvenliği açısından önemli olduğunu vurguladı.

İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarıyla ilgili görüş bildiren Macron, bu tür ihlallerin kabul edilemez olduğunu belirterek, komşu ülkelerin toprak bütünlüğünün ihlal edilmesinin güvenlik için bir çözüm olmadığını dile getirdi. İsrail ile daha yakın bir diyalog kurulması gerektiğini savundu.

Related Posts

Minguzzi davası ertelendi

İstanbul Kadıköy’deki bit pazarında 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin öldürülmesine ilişkin dava ertelendi.

Dünyada bir ilk! 2021’de hayatını kaybetmişti, salı günü mahkemede ifade verdi

Yapay zekâ (YZ) araçlarının mahkeme salonlarında kullanımı hız kesmeden devam ediyor. İlk zamanlar sahte dava dosyalarıyla gündeme gelen YZ, günümüzde ürettiği gelişmiş video ve ses dosyalarıyla hukuki tartışmalara yol açıyor. ABD’de yaşanan bir olay, bu yeni dönemin çarpıcı bir örneği oldu.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay hükûmete seslendi: Kamu işçisinin dayanma gücü kalmadı!

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay hükûmete seslendi: Kamu işçisinin dayanma gücü kalmadı!

CHP’li Gürer: ‘Sinir sistemi üzerinde olumsuz etkisi olan olan Çin tuzunun ülkemizde kullanımı devam ediyor’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de halk arasında Çin tuzu olarak bilinen monosodyum glutamatın gıdada kullanımının yarattığı sorunlara dikkat çekerek “Sinir sistemi üzerinde olumsuz etkisi olan aşırı tüketim halinde baş ağrısı, migren, çarpıntı, yorgunluk yapan bu Çin tuzu ülkemizde ise kullanımı devam ediyor” dedi.

Bakan’dan çarpıcı ‘deprem’ verisi: İşte İstanbul’daki riskli bina sayısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da acilen dönüşmesi gereken 600 bin konut olduğunu dile getirdi.

16 yıl 8 ay hapis cezasıyla aranan firari yakalandı

Bolu’da, cinsel istismar suçundan aranan ve hakkında 16 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü, jandarma tarafından saklandığı ormanda yakalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir