Katolik Kilisesi’nin yeni ABD’li papası Robert Prevost’tan konuşmasında “barış” vurgusu

Yeni Papa Robert Francis Prevost’tan Barış Mesajı

Amerikalı papa Robert Francis Prevost, 69 yaşında Sistine Şapeli’nde takipçilerine “barış” mesajı verdi.

Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı’nda toplanan kalabalığa hitap eden Papa Prevost, balkon konuşmasında milyonlara seslendi.

“Barış hepinizle olsun!”

Barışı vurgulayan Prevost, “Barış hepinizle olsun” diyerek diyalog yoluyla sağlam ilişkiler kurmanın önemine dikkat çekti.

Uzun yıllar Peru’da görev yapmış olan Papa Prevost, acı çekenler için Kilise’nin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Papa 14. Leo, “Beni Petrus’un halefi olarak seçen ve her zaman barış ve adalet arayışında olan birleşik bir kilise olarak bizimle birlikte yürüyecek olan tüm kardinal kardeşlerime teşekkür etmek istediğini” ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN – İlk ABD’li Papa Robert Prevost’dan ilk sözler: Barış sizinle olsun

TIKLAYIN – İlk Amerikan papa: Yeni Papa Robert Prevost kimdir?

Related Posts

İspanya Başbakanı Sanchez: Soykırımcı İsrail’le ticaret yapmayız

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, kendilerine yöneltilen ‘İsrail’ ile ticaret iddialarına sert çıktı. İsrail’i kastederek, “Soykırımcı devletle ticaret yapmayız.” diyen Sanchez, Gazze’deki saldırılarına karşı sessiz kaldıkları yönündeki iddialarının doğru olmadığını ifade etti.

Kremlin duyurdu: Rusya heyeti yarın İstanbul’a gelecek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in pazar günü yaptığı görüşme çağrısının halen geçerli olduğunu bildirdi. Peskov Rus heyetinin, barış müzakereleri için Ukrayna heyetini yarın İstanbul’da bekleyeceğini dile getirdi.

Örgütün değil Türkiye’nin ulus devlet yapısı feshediliyor

Silivri’de tutuklu bulunan Zafer Partisi lideri, PKK açıklamasını satır satır inceleyip şöyle uyardı: “Bu satırları 4 metre ötedeki ağır bir koku yükselen rögara bakarak yazıyorum. Terör örgütü feshedilmez, silah bırakır, teslim olur. Burada örgüt yapısını dağıtmadığı gibi yeniden yapılanıyor. Bu gayretler yabancı desteğiyle geliştiriliyor.”

Ödüllü iki restoran batıyor: 50 milyon lira borç, 82 alacaklı

Ödüllü iki restoran, artan borçlar ve devam eden bir mali soruşturmanın gölgesinde faaliyetlerine aniden son verdi. Tasfiye sürecine giren işletmelerin toplam borcu 1.3 milyon doları aşarken, çalışanlara ödenmemiş ücretler, kullanılmamış hediye çekleri ve onlarca alacaklı gündeme geldi.

Dev firma krize dayanamadı! İşte çıkartmalar başlıyor

ABD’li teknoloji devi Microsoft’un çalışan sayısını yüzde 3 azaltacağı bildirildi.

Mansur Yavaş fesih kararını değerlendirdi: Referandum çağrısı yaptı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, terör örgütü PKK’nın fesih kararıyla ilgili paylaşımda bulundu. Yavaş açıklamasında, “Yapılacak düzenlemelerin gerekmesi halinde ise referanduma başvurularak halkın karar vermesi sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.