Kameranın tespit ettiği işkencenin üzeri kapatıldı: Top AYM’de

Emir Karakum’un Gözaltında İşkence Hikayesi Anayasa Mahkemesi’ne Taşındı

İSTANBUL – Samsun’da yaşayan tarih öğretmeni Emir Karakum, gözaltında darp edilmesi ve işkence görmesine rağmen sorumlular hakkındaki soruşturmanın kapatılması nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu.

İki Bekçi Durdurdu, 15 Saat İşkence Başladı

Emir Karakum, AYM’ye başvurmasına neden olan olayı şöyle anlattı:

19 Eylül 2023’te akşam saatlerinde evine giderken Samsun’da iki bekçi tarafından durduruldu. Bekçiler, Emir Karakum’un GBT’sine (Genel Bilgi Toplama) baktıktan sonra çantasını aramak istedi. Ancak Karakum, savcılık kararı olmadan arama yapılamayacağını belirtince aralarında bir tartışma çıktı.

Gözaltına alınan Karakum, karakola götürülmeden önce Samsun Gazi Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yolda darp edilen Karakum, hastaneye “İşkence yapmak şerefsizliktir” diye bağırarak girdi. Elleri ters kelepçelenen Karakum, hastanede darp edildi.

Güvenlik Kamerası Hem Ses Hem Görüntü Kaydetti

Paravanın arkasındaki darp anları ve Karakum ile polis ve doktorlar arasındaki diyaloglar, hastanenin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Kamera kayıtlarına göre, polis ve bekçilerin paravanın arkasına girmesiyle birlikte dayak sesleri duyuldu. Bu sırada acil servise Muayene Doktoru Ali Ösken geldi.

Karakum, Doktor Ali Ösken’e “Görüyor musunuz işkence yapıyorlar, işkence yapıyorlar” dediğinde doktor, Yanıt olarak “Görüyorum, görüyorum” dedi.

Şiddet Yüzünden Çenesi Kaymış

Çenesinin kaydığı ve kalıcı hasar bıraktığı belirlenen Karakum, darp eden polis ve bekçilerin çıkarılmasını istedi. Aksi takdirde muayene olmayacağını söyledi. “Düzgün konuşamıyorum şu an, görmüyor musunuz bu işkenceyi, kelepçeyi çözdürüp polisleri çıkartın” dedi.

Karakum, “Tarih öğretmeniyim, hukuksuzluğu kabul etmediğim için buradayım. Polisleri çıkartın” ifadesini kullandı.

Doktorların Diyalogu Kaydedildi

Karakum, muayene olmadan önce ters kelepçeli şekilde polis otosuna götürüldü. Muayene istemediğini belirten doktorlar, hastanede inceleme yapıldığını rapor etti.

15 saat gözaltında kalan Karakum, adliyeye sevk edilmeden önce tekrar hastaneye götürüldü. Kelepçesi çıkartılan Karakum, mevzuata uygun olarak muayene edildi.

Aynı Gün Serbest Bırakıldı, Suç Duyurusunda Bulundu

Emir Karakum aynı gün serbest bırakıldı ve avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonucunda dosyanın kapatılmasına itiraz eden Karakum, AYM’den tekrar soruşturma açılmasını talep etti.

Fotoğraf Kaynağı

Related Posts

PKK’nın silah bırakma törenine kimler katıldı: Türkiye, Irak ve Avrupa’dan isimler tarihî anlara şahitlik etti

PKK’nın silah bırakma törenine kimler katıldı: Türkiye, Irak ve Avrupa’dan isimler tarihî anlara şahitlik etti

Babasının evini yakan genci mahalleli linç etti! Polis zor ayırdı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde, madde bağımlısı olduğu öne sürülen Muhammed I. (34), babasına ait evi ateşe verdi. Yangın bitişikteki eve de sıçrarken, zanlı mahalle sakinlerinin saldırısından polis müdahalesiyle kurtarıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TBMM’deki salgın Ankara’ya yayıldı, vakalarda patlama yaşandı

Meclis’te 100’ün üzerinde vekil ve personelin hastanelik olmasıyla gündem olan ishal ve kusma vakalarında artış yaşandığı belirtildi. Özellikle Ankara alarma geçerken uzmanlar, yaz aylarında sıcak havanın etkisiyle çoğalan bakteriyle virüslerin, su ve gıda kaynaklı enfeksiyonları tetikleyerek ishal ve kusma vakalarını artırdığı uyarısında bulundu.

Gazze’deki hükümetten dikkat çeken açıklama

ABD-İsrail güdümlü Gazze Yardım Vakfı’nın devreye girmesinden bu yana yardım almaya çalıştığı sırada 773 kişi öldürüldü, 5 binden fazla kişi yaralandı.

Rusya’da iflas eden, işçi kampına gönderilecek

Rusya, savaşın yol açtığı iş gücü açığını kapatmak için hafif suçlardan hüküm giyen binlerce kişiyi işçi kamplarına gönderecek. Yeni yasayla reşit olmayanlara sigara satan ya da iflas edenler dahi ıslah merkezlerinde yıllarca çalıştırılabilecek.

Somali askeri eğitim kampına bombalı intihar saldırısı!

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bir askeri eğitim kampına bombalı intihar saldırısı düzenlendi. Adını açıklamayan bir polis memuru olaya ilişkin açıklamasında, “Şu an bölgedeki can kayıplarını teyit edemiyoruz ancak, Eş-Şabab bölgedeki yabancılar da …