Güney Kore’de devlet başkanlığına vekâlet eden Han Duck-soo azledildi!

Güney Kore’de Başbakan Han Duck-soo Azledildi

Güney Kore Ulusal Meclisi, bugün yapılan oylamada devlet başkanlığına vekalet eden Başbakan Han Duck-soo’nun görevden alınmasına karar verdi. 300 sandalyeli mecliste, 192 milletvekili azli yönünde oy kullandı.

Devlet Başkanı Yoon’un Anayasa Mahkemesi’ndeki azil davasının ilk ön duruşmasıyla birlikte, Güney Kore siyasi arenası hareketli günler yaşamaya devam ediyor.

Güney Kore’de ana muhalefetteki Demokratik Parti, Han’ın görevden alınması için harekete geçmiş ve Meclis’e önerge sunmuştu. Bu adım, Han’ın yargıç atamalarını erteleyeceği yönündeki açıklamasının ardından gelmişti.

Öte yandan, devlet başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Yoon Suk Yeol’un azil davasının ilk duruşması Anayasa Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor. Duruşma kapsamında, Yoon ve Meclis temsilcileri, tanıklar ve kanıtlar üzerine görüş alışverişinde bulundular.

Güney Kore siyasetinde yaşanan bu gelişmeler, ülkede geniş yankı uyandırmış ve kamuoyunda merakla takip ediliyor.

Related Posts

Avrupa’da güvenlik dengesi baştan kuruluyor: İmzalar 17 Temmuz’da atılıyor

Londra’daki Lancaster House’un altın varaklı salonları, bir kez daha Avrupa’nın güvenlik mimarisinde sismik bir değişimin merkezinde bulunuyor. 17 Temmuz’da burada imzalanması beklenen İngiliz-Alman Askeri İşbirliği Anlaşması, yalnızca iki ülke …

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’ten Ahmet Özer için özgürlük çağrısı

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’ten Ahmet Özer için özgürlük çağrısı

Grok kaldığı yerden devam etti: Önce özür sonra hakaret

Sosyal medya platformu X’in sahibi olan Elon Musk’ın yapay zeka şirketi xAI, sohbet robotu Grok’un krize neden olan cevaplarına ilişkin özür mesajı yayınladı. Şirket, Grok’un davranışlarına ilişkin “birçok kişinin yaşadığı korkunç davranış için derinden özür dileriz” açıklaması yaptı. Şirket, Grok’un güncellendiğini belirtti ancak sohbet robotunun X platformunda hakaret içeren cevaplar vermeye devam ettiği görüldü.

PKK’nın silah bırakma törenine kimler katıldı: Türkiye, Irak ve Avrupa’dan isimler tarihî anlara şahitlik etti

PKK’nın silah bırakma törenine kimler katıldı: Türkiye, Irak ve Avrupa’dan isimler tarihî anlara şahitlik etti

Babasının evini yakan genci mahalleli linç etti! Polis zor ayırdı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde, madde bağımlısı olduğu öne sürülen Muhammed I. (34), babasına ait evi ateşe verdi. Yangın bitişikteki eve de sıçrarken, zanlı mahalle sakinlerinin saldırısından polis müdahalesiyle kurtarıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TBMM’deki salgın Ankara’ya yayıldı, vakalarda patlama yaşandı

Meclis’te 100’ün üzerinde vekil ve personelin hastanelik olmasıyla gündem olan ishal ve kusma vakalarında artış yaşandığı belirtildi. Özellikle Ankara alarma geçerken uzmanlar, yaz aylarında sıcak havanın etkisiyle çoğalan bakteriyle virüslerin, su ve gıda kaynaklı enfeksiyonları tetikleyerek ishal ve kusma vakalarını artırdığı uyarısında bulundu.