Eşini 30 bıçak darbesiyle öldürmüştü! “Tahrik indirimli” cezanın gerekçesi açıklandı

Boşanma Sürecinde Eşi Elif Durmaz’ı Öldüren Bekir Durmaz Tutuklandı

Olay, 21 Ağustos’ta saat 18.00 sıralarında Süleyman Çelebi Mahallesi İsmail Kaya Caddesi’nde meydana geldi.

Çiftçi Bekir Durmaz, çocuklarına alışveriş yapma bahanesiyle ikna ettiği boşanma aşamasındaki ayrı yaşadığı eşi Elif Durmaz’ı, otomobilde arka koltukta oturan zihinsel engelli oğlu Ö.F.D.’nin (11) gözleri önünde vücudunun 30 yerinden bıçakladı. Ardından polis merkezine gelip, otomobildeki eşini bıçakladığını söyleyerek sağlık ekibi çağrılmasını istedi. Ekipler yaptığı kontrolde Elif Durmaz’ın öldüğünü belirledi.

Durmaz’ın cenazesi, otopsinin ardından Sarayönü ilçesi Kadıoğlu Mahallesi’nde toprağa verildi. Gözaltına alınan Bekir Durmaz da çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, Elif Durmaz’ın 4’ü öldürücü olmak üzere 30 bıçak darbesiyle öldüğü anlatıldı.

Bekir Durmaz’ın ifadesinde, Elif Durmaz’ın kendisine karşı aksi ispat edilemeyen şekilde, “Ben senin eşin değilim. Bu gece bu evde kalmayacağım. Sen bana 3 kez ‘Boş ol’ dedin. Ben başkasını seviyorum” dediğine yer verilen iddianamede, sanık hakkında “Haksız tahrik altında eşe ve kadına karşı kasten öldürme’ suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Bekir Durmaz, 24 Aralık’ta ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Son sözü sorulan Bekir Durmaz, pişman olduğunu belirterek, ”Olay nedeniyle çok pişmanım. Pişmanlığımın 3 nedeni var. Birincisi Allah’ın verdiği bir canı aldım. İkincisi çocuklarımı, annesiz ve babasız bıraktım. Üçüncüsü ise çok sevdiğim bir insandı. Yüce adalete güveniyorum” dedi.

“HAKSIZ TAHRİK” VE “İYİ HAL” İNDİRİMİ UYGULANDI

Mahkeme heyeti, Durmaz’ı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından suçun haksız tahrik altında işlendiğine kanaat getirilerek, ceza 21 yıla düşürüldü.

Heyet, “sanığın yargılama sürecindeki davranışları ve verilecek cezanın fail üzerinde olumlu etki yapacağı hususunda olumlu kanaat hasıl olduğunu” belirterek, “iyi hal” indirimi uygulayarak 17,5 yıl hapis cezasına karar verdi.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİNİN GEREKÇESİ

Mahkeme, gerekçeli kararında “Somut olayda maktulün tanık olarak dinlenen Hilmi Tunç ile uzun süreli bir görüşmesinin bulunduğu açıktır. Sanık ailesini korumak amacıyla köyünü terk etmiş ve Konya’ya yerleşmiştir. Maktulün, Hilmi Tunç ile yeniden görüşmeye başlamış olması ve tanık Hilmi’nin beyanlarına göre en az 7-8 kez baş başa tanığın ablasının evinde bir araya gelmiş oldukları dikkate alındığında, sadakat yükümlülüğünün kadın tarafından ihlal edildiği açıktır. Sadakat yükümlülüğünün ihlali nedeniyle evlilik birliğinin temelinin sarsıldığı ve sanık lehine haksız bir saldırı olduğu da ortadadır.” denildi.

Olay günü de maktulün sanığa yönelik ağır hakaretleri olduğu belirtilerek, “Olayın maktulden kaynaklı haksız bir eylem neticesinde gerçekleştiği mahkememiz vicdani kanaatinde olduğundan, sanık lehine ‘Haksız tahrik’ hükümleri indirim nedeni olarak kabul edilmiş, sanığın cezası 21 yıl olarak belirlenmiştir.” ifadesi de kararda yer aldı.

Related Posts

ABD’de sel felaketi: Ölü sayısı artıyor

ABD’nin New Jersey ve Texas eyaletleri başta olmak üzere çeşitli bölgelerde etkili olan aşırı yağış ve fırtına nedeniyle en az 28 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Diploması sahte çıkan AKP’liye ceza verilmedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “sahte diploma” iddiasıyla açılan dava, eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya’yı hatırlattı.

Pezeşkiyan: İran Silahlı Kuvvetleri savaşın bölgeye yayılmasını engelledi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hankendi’de düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) 17’nci Zirve Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “İran Silahlı Kuvvetleri, BM Şartı’nın 51’inci maddesine dayanarak meşru müdafaa hakkı çerçevesinde İran halkını, ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savundu. Verilen kararlı karşılıkla saldırganlara unutulmaz bir ders verildi ve savaşın bölgeye yayılmasına engel oldu” dedi.

CHP’li Ali Gökçek’ten Bakan Işıkhan’a zor soru: ‘Bakanlığa ait 13 katlı bina ucuza mı kiraya verildi?’

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, Ankara Pursaklar’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ait 13 katlı binanın düşük bedelle kiraya verildiği iddiasını soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Gökçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a “Kamuoyuna yansıyan iddialar doğru mudur?” diye sordu.

Rus Progress-MS-31 kargo aracını taşıyan Soyuz-2.1a roketi Baykonur’dan fırlatıldı

Uluslararası Uzay İstasyonu’na kargo götüren Rus Progress-MS-31 aracını taşıyan Soyuz-2.1a roketi, Baykonur Uzay Üssü’nden başarıyla fırlatıldı.

CHP’de maraton başladı: Gölge bakanlar sunum yapacak

CHP’nin parti programı hazırlık süreci devam ediyor. Bu kapsamda, tüm MYK üyelerinin kendi alanlarında hazırladığı taslak belgelerin siyaseten tartışılması amacıyla 3-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek MYK toplantıları bugün itibarıyla başladı.