Bakan Yerlikaya köprüdeki olay hakkında açıklama yaptı, polisi tebrik etti

HABER MERKEZİ/ Bakan Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı; 14 Şubat Cuma günü Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde arızalanan aracı farkeden motosikletli polis memurumuz Ebubekir Sıddık Doğru, bizleri de duygulandıran insani bir tavır sergiledi.

Köprü trafiğinin akışının engellenmemesi ve trafik güvenliğini sağlamak için arıza yapan aracı köprü çıkışına kadar ittirdi. Polis kardeşim Ebubekir’i özverili bu davranışı için tebrik ediyorum.

Polislerimiz her zaman milletimizin emrinde, onların hizmetindedir. Gece gündüz, yaz kış demeden fedakarca görev yapan güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin.

TRAFİKTE MAKAS ATANLARA YENİ YAPTIRIM

Öte yandan sabah saatlerinde Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından emniyet ve jandarma trafik ekiplerince gerçekleştirilen denetimlere ilişkin paylaşımda bulundu.

Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 6-13 Şubat tarihleri arasında 2 milyon 948 bin 764 aracın denetlendiğini bildiren Yerlikaya, mevzuatta izin verilmeyen araçlara çakar takarak kullanan 42 sürücüye işlem yapıldığını aktardı.

Yerlikaya, “Hız ihlalinde bulunan 119 bin 400, periyodik muayenesi yaptırılmamış 21 bin 955, emniyet kemeri kullanmayan 23 bin 341, sürücü belgesiz araç kullanan 11 bin 477 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 6 bin 660 olmak üzere diğer işlemlerle birlikte toplam 462 bin 352 sürücüye işlem yapıldı.” bilgisini paylaştı.

Trafik ekiplerince 1 Ocak-14 Şubat tarihleri arasında yapılan denetimlerde, “makas atma” olarak tanımlanan, art arda birden fazla tehlikeli şekilde şerit değiştirme ihlaliyle ilgili de 12 bin 919 sürücüye işlem yapıldığını bildiren Yerlikaya, şunları kaydetti:

“İçişleri Bakanlığı olarak, bu ihlalin ve yol açtığı kazaların önlenmesi amacıyla idari yaptırımların artırılması, sürücü belgesinin geri alınması ve araçların trafikten men edilmesine yönelik mevzuat çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Trafikte makas atmak sadece kendi canınızı değil, diğer sürücülerin hayatını da tehlikeye atar.”

Related Posts

Londra’da korkutan yangın: 80 kişi tahliye edildi

İngiltere’nin başkenti Londra’da bir elektrik trafosunda yangın başladı.  Yangının sıçradığı binadan 80 kişinin tahliye edildiği bildirildi.

Seçil Erzan davasında yeni gelişme | Fatih Terim’in şoförü: Parayı taşımak için güvenlikten yardım aldım

Futbol dünyasının ünlü isimlerini hayali fon yaratarak milyonlarca dolar dolandırdığı iddia edilen eski banka müdürü Seçil Erzan’ın yargılandığı davada, Fatih Terim’in şoförü Umut Akgöze ifade verdi. Akgöze, “Parayı Florya şubesinde teslim ettim, hatta parayı taşımak için güvenlikten yardım aldım.” dedi.

Düğün salonunda depreme yakalanan kadın bayıldı

Elazığ’da meydana gelen ve yaklaşık beş saniye süren 4,9 büyüklüğündeki depreme düğün salonunda yakalanan bir kadın bayıldı.

AKP’li vekil ‘torpil isteğini’ yanlışlıkla paylaşmıştı: İlk sıradan işe alındığı ortaya çıktı!

Eski Tarım ve Orman Bakanı ve AKP Kahramanmaraş milletvekili Vahit Kirişci, yaptığı durum paylaşımında bir muhtardan gelen torpil isteğini paylaşmıştı. Söz konusu ‘torpil isteğinin’ yerini bulduğu ve kişinin ilk sıradan işe alındığı ortaya çıktı.

Londra Maratonu’nda İsrail protestosu: Parkura atladılar

İngiltere’de dünyanın en önemli maratonlarından kabul edilen Londra Maratonu, Filistin destekçilerinin eylemine sahne oldu.

Meteorolojiden Marmara’da sarı kodlu uyarı: Yarın öğle saatlerine dikkat!

Marmara ve Batı Karadeniz’de yarın fırtına bekleniyor. Öğle saatlerinde başlayıp, salı günü sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen fırtına nedeniyle Bursa, Balıkesir ve Çanakkale’ye sarı kodlu uyarı yapıldı. Rüzgar İstanbul’da da sert esecek. Kuzeydoğu yönlü rüzgar, havayı daha serin hissettirecek.