Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde başkanlığı bırakabilir

Christine Lagarde, Avrupa Merkez Bankası Başkanlığını Bırakabilir

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın banka başkanlığını, Dünya Ekonomi Forumu (WEF)’nun başına geçmek üzere görev süresi dolmadan önce bırakabileceği bildirildi.

Gelen bilgilere göre, Lagarde, Davos ve Dünya Ekonomi Forumu’nun kurucusu Klaus Schwab ile iletişime geçerek görev süresinin sona ereceği tarih olan 2027 öncesinde görevi bırakabileceğini belirtti.

Schwab, Lagarde’ın ECB’deki görev süresi bitmeden önce organizasyonu devralması için İsviçre’de kendisi için bir dairenin hazırlanmasının da dahil olduğu pratik düzenlemeler yapıldığını açıkladı.

Herhangi bir ayrılık kararı, AB’nin en üst düzey para otoritesi için yeni başkan arayışı sürecinde yeni bir rekabeti başlatabilir.

Avrupa Merkez Bankası sözcülerinden biri, “Başkan Lagarde görevini her zaman kararlılıkla yerine getirmiştir ve görev süresini tamamlama konusunda kararlıdır.” açıklamasında bulundu ve başka yorum yapmaktan kaçındı.

Related Posts

Motorin ve LPG’ye indirim bekleniyor: Akaryakıtta fiyat değişecek

Küresel ekonomik dalgalanmalar ve ham petrol fiyatlarındaki hareketlilik, akaryakıt piyasasını doğrudan etkiliyor. Akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Brent petrol fiyatlarının seviyesini koruması durumunda motorin ve LPG için bu hafta içinde 1 TL’yi aşan indirim bekleniyor.

Bakan Işıkhan, 113. Uluslararası Çalışma Konferansı’na katılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından düzenlenen 113. Uluslararası Çalışma Konferansı’na katılacak.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü filosuna 24 yeni deniz araç eklenecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü filosuna 24 yeni deniz aracının ekleneceğini açıkladı.

Turizme yeni nefes: Yazkonağı Mağarası gün yüzüne çıkıyor

Ünye ilçesinin Yazkonağı Mahallesi’nde yer alan mağaranın yaklaşık 450 metrelik bölümünün ilk etapta güvenli şekilde ziyaretçilere açılması hedefleniyor. Bu doğrultuda İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ve sivil toplum kuruluşu (STK …

ABD Merkez Bankası yönetimi, başkan Trump’a “data ve veriye göre” hareket edeceklerini söyledi

ABD Merkez Bankası yönetimi, başkan Trump’a “data ve veriye göre” hareket edeceklerini söyledi

CHP’den yeni ikramiye önerisi

CHP’li Barut, “Emekliler ve asgari ücretliler için kurbanlık ikramiyesi verilsin” önerisinde bulundu.