Adıyaman’da eğitimcilerden çağrı: Ücretsiz okul yemekleri bir hak, lütuf değil

Adıyaman’da Eğitimciler ve STK’lar, Ücretsiz Okul Yemeği İçin Mücadele Ediyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “okullarda bir öğün ücretsiz yemek” talebine sürekli kaynak yok gerekçesiyle duyarsız kalırken, Adıyaman’da eğitimciler ve sivil toplum kuruluşları bu hakkın sağlanması için mücadeleyi büyütüyor.

Ekonomik kriz ve depremin etkisiyle zor günler geçiren çocuklar için Adıyaman’da “Okul Yemeği Koalisyonu” oluşturuldu. Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi, Çocuk Hakları Merkezi, SES Adıyaman Şubesi, Adıyaman Kent Konseyi, Tarım Orman-Sen Adıyaman Temsilciliği ve Adıyaman Aile Hekimleri Derneği’nin yer aldığı ortak açıklamada, ücretsiz yemek programlarının temel bir hak olduğu vurgulandı.

Adıyaman Tabip Odası Başkanı Dr. Erdal Yavuz, yapılan sağlık taramalarında çocuklarda yüksek oranda gelişim problemleri tespit edildiğini açıklarken, ücretsiz yemek programlarının yanı sıra Beslenme Genel Müdürlüğü kurulması ve yeterli yemekhane ile merkezi mutfakların inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Okul yemeği programları için yeterli bütçe ayrılması, yemekhanelerin oluşturulması, merkezi mutfakların kurulması ve içme suyunun temin edilmesi talepleriyle koalisyon, çocukların beslenme ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Bu adımların atılmasıyla Adıyaman’daki çocukların sağlıklı bir geleceğe daha iyi adım atabileceği bekleniyor.

Related Posts

İsrail yine yardım bekleyen sivilleri hedef aldı: 20 Filistinli katledildi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda çoğunluğu yardım bekleyenler olmak üzere 20 Filistinli hayatını kaybetti.

Aynı odada uyuduğu arkadaşını öldürdü

Bartın’da bir otel odasında çıkan tartışmada, M.B. isimli kişi, arkadaşı Z.G.’yi bıçaklayarak ağır yaraladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İsrail saldırıyı İran’daki gizli üsten başlatmış

İsrail’in İran’a yönelik düzenlediği saldırıların perde arkasında daha önce başlatılmış gizli faaliyetlerin olduğu öne sürüldü.

Son 10 yılın en kötü kazası! Hindistan’da yolcu uçağı düştü, en az 265 ölü var

Hindistan’ın Ahmedabad kentinden Londra’ya gitmek üzere havalanan Air India yolcu uçağı düştü. 244 kişinin bulunduğu uçaktan ilk belirlemelere göre bir yolcu sağ çıktı.

ABD’den dünyanın beklediği ilk açıklama geldi

İsrail’in İran yönelik saldırılarıyla ilgili ABD’den de ilk açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, “İsrail, İran’a karşı tek taraflı bir harekette bulundu. İran’a yönelik saldırılarda yer almıyoruz. Açıkça ifade etmek isterim: İran, ABD çıkarlarını ya da personelini hedef almamalıdır” dedi.

CHP’li Günaydın: Ferdi Başkan’a bile bir soruşturma sürecinin başlayabileceğini hissediyordum

CHP’li Günaydın: Ferdi Başkan’a bile bir soruşturma sürecinin başlayabileceğini hissediyordum