Avrupa borsaları düşüşte: İtalya direniyor! (28 Mayıs 2025)

Avrupa Borsaları Günü Negatif Tamamladı

Gösterge endeks Stoxx Europe 600, kapanışta yüzde 0,61 değer kaybederek 548,93 puana geriledi. Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,78 düşüşle 24.038,19 puana, İspanya’da IBEX 35 endeksi yüzde 0,98 azalarak 14.100,6 puana, İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,59 kayıpla 8.726,01 puana ve Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,49 düşüşle 7.788,1 puana geriledi. İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi ise yüzde 0,01 değer kazanarak 40.127,75 puandan kapandı.

Avro/dolar paritesi TSİ 19.58’de yüzde 0,309 düşüşle 1,129 seviyesinde işlem gördü. Küresel piyasalarda ABD’nin ticaret politikalarına ilişkin gelişmeler izlenirken, Avrupa borsaları günü negatif bir seyirle tamamladı.

Almanya’da mayıs ayında işsizlik oranı yüzde 6,3 seviyesinde sabit kaldı. Avrupa Merkez Bankası’nın nisan ayı Tüketici Beklentileri Anketi’ne göre, Avro Bölgesi’nde tüketicilerin gelecek 12 ay için enflasyon beklentisi yüzde 2,9’dan yüzde 3,1’e yükseldi. Dünya Ekonomik Forumu’nun raporunda, ABD’nin mevcut ticaret politikalarının küresel ekonomik büyümeyi baskıladığı ve yapısal değişimlere neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Related Posts

CHP’li vekil ‘müjdeyi’ duyurdu: ‘Fatura tutarlarının iadesini alabilirsiniz’

CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Tüm vatandaşlarımıza müjde!” diyerek yaptığı duyurusunda, “Haksız tahsil edilen fatura tutarlarının iadesini alabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl: Akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerine temmuzda ÖTV zammı gelebilir

Vergi uzmanı Ozan Bingöl: Akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerine temmuzda ÖTV zammı gelebilir

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Alman ve ABD’li devlerin 11 milyar dolarlık anlaşması

Alman biyoteknoloji firması BioNTech ABD’li ilaç şirketi ile 11,1 milyar dolarlık anlaşma imzaladı.

Motorin ve LPG’ye indirim bekleniyor: Akaryakıtta fiyat değişecek

Küresel ekonomik dalgalanmalar ve ham petrol fiyatlarındaki hareketlilik, akaryakıt piyasasını doğrudan etkiliyor. Akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Brent petrol fiyatlarının seviyesini koruması durumunda motorin ve LPG için bu hafta içinde 1 TL’yi aşan indirim bekleniyor.

Bakan Işıkhan, 113. Uluslararası Çalışma Konferansı’na katılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından düzenlenen 113. Uluslararası Çalışma Konferansı’na katılacak.