Rusya: ABD ile artık savaşı değil barışı konuşacağız

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Rossiya-1” televizyon kanalına verdiği röportajda, Rusya ile ABD arasındaki ilişkilere ve Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Putin ile Trump’ın geçen hafta yaptığı telefon görüşmesini değerlendiren Peskov, “Bu, artık sorunları diyalog yoluyla çözmeye çalışacağımıza dair güçlü bir sinyal. Artık savaşı değil, barışı konuşacağız” diye konuştu.

Eski ABD yönetimi ile diyaloğun olmadığına dikkati çeken Peskov, Trump’ın sorunları diyalog yoluyla çözme yönündeki yaklaşımına değer verdiklerini dile getirdi.

Putin ile Trump’ın yüz yüze görüşmesinin özel hazırlık gerektirdiğini söyleyen Peskov, Trump dahil herhangi bir devlet başkanının, eski Sovyetler Birliği’nin 2. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nı mağlup etmesinin 80. yıl dönümü dolayısıyla 9 Mayıs Zafer Günü’nde düzenlenecek etkinliklere katılımından memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Sözcü Peskov, Trump’ın istediği zaman Rusya’ya gelebileceğini vurguladı.

“BU ANLAŞMALAR UYGULANSAYDI, UKRAYNA BÜTÜN OLURDU”

Savaş öncesi Ukrayna meselesinin Minsk anlaşmalarıyla çözmeye çalıştıklarını anımsatan Peskov, “Bu anlaşmalar uygulansaydı, Ukrayna bütün olurdu” şeklinde konuştu.

Batı’nın Rusya’yı kandırdığını ifade eden Peskov, Batı ile ilişkilerde söz konusu anlaşmalarla ilgili edindikleri tecrübeyi ve Kiev’in de bağımsız hareket etmediğini dikkate alacaklarını kaydetti.

Related Posts

Haver Farma, RISE with SAP Dönüşümünü Tamamladı

Haver Farma, NTT DATA ile SAP platformuna geçerek dijital dönüşümünü başarıyla gerçekleştirdi.

MHP lideri Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Selçuk Bayraktar’ın davet mektubunun ardından sosyal medya platformu NeXT Sosyal’e katıldı:

Fenerbahçe, hazırlıklarını sürdürdü

2025-2026 sezonu hazırlıklarını İstanbul’da sürdüren Fenerbahçe, günü tek antrenmanla geçirdi.

Ümit Özdağ: Bu çocuklar ne evcilik oynarken, ne saklambaçta koşarken öldü…

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ çocuk işçi ölümlerine dikkat çekti.

Yalova’da havai fişek kullanımı yasaklandı

Yalova Valiliği, orman yangınlarını önleme tedbirleri kapsamında 28 Temmuz’tan itibaren ikinci bir karara kadar il genelinde havai fişek kullanımının yasaklandığını duyurdu.

Pınar Bulunmaz’ın şüpheli ölümü

Pınar Bulunmaz’ın şüpheli ölümünde bilimsel mütalaada “intihar yok” denildi, başsavcılığın “Sanık eş Rıdvan Bulunmaz tutuklansın talebi” reddedildi.