Hamas yarın serbest bırakacağı İsrailli üç rehinenin isimlerini paylaştı

T24 Dış Haberler

Hamas, yarın serbest bırakılacak 3 rehinenin ismini paylaştı. İsrailli yetkililer de rehinelerin yarın serbest bırakılacağını doğruladı. 

Hamas, yarın Gazze’deki ateşkes anlaşmasının dördüncü tur rehine-tutuklu takasında hangi İsrailli rehineleri serbest bırakacağını açıkladı. Hamas Sözcüsü, İsrailli rehineler Ofer Calderon, Keith Siegel ve Yarden Bibas‘ın cumartesi günü serbest bırakılacağını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu‘nun ofisi, Hamas’ın serbest bırakacağını söylediği rehinelerin isimlerini ancak listedeki isimleri inceledikten ve aileleri bilgilendirdikten sonra teyit edeceklerini açıklamıştı. Ardından İsrailli yetkililer Gazze’den serbest bırakılması planlanan üç rehinenin Calderon, Siegel ve Bibas olduğunu teyit etti. 

54 yaşındaki Calderon ve iki çocuğu Erez ve Sahar, 7 Ekim’de Kibbutz Nir Oz’dan kaçırılmış ve çocukları son ateşkes sırasında serbest bırakılmıştı. 35 yaşındaki Bibas ise Kibbutz Nir Oz’dan kaçırılan eşi ve çocukları Şiri, Ariel ve Kfir’den ayrı bir yerden kaçırılmıştı. Hamas, Şiri ve iki çocuğun bir İsrail hava saldırısında öldürüldüğünü iddia ediyor. Kuzey Carolina’da yaşayan 65 yaşındaki ABD vatandaşı Siegel da eşi Aviva ile birlikte Kibbutz Kfar Aza’dan kaçırılmıştı.


 

Günün öne çıkan haberleri…

İmamoğlu, “Akın Gürlek” ve “bilirkişi” soruşturmalarında ifade verdi, Çağlayan’dan seslendi: 4 aydır yargı tacizinin en üstünü yaşıyoruz

TIKLAYIN -Ölümlü kazaya karışan Zehra Kınık’ın tutuklanması talebi yine reddedildi

İmamoğlu’nun “bilirkişi” soruşturmasında verdiği ifadeye ulaşıldı!

TIKLAYIN – İmamoğlu Akın Gürlek soruşturmasında verdiği ifadede ne söyledi?

TIKLAYIN – Murat Sabuncu | Erdoğan’dan İmamoğlu’na, ‘aynı yollarda’ 25 yıl sonra bir otobüs hikâyesi; Çağlayan’da yeni bir dönemin adımı atıldı

TIKLAYIN -Ölümcül risk: Türkiye’de de satılan antibiyotik ABD’de raflardan toplatıldı

TIKLAYIN – Bir “sarı serum” vakası daha; eczacı kalfasının taktığı ‘atom serum’ sonrası rahatsızlanan kadın öldü, soruşturma başlatıldı!

 

Related Posts

Çifte standardın fotoğrafı: İBB sanıkları şov yaparak, kırmızı bültenliler gizli gizli tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 15 suçlunun Türkiye’ye iade edildiği açıkladı sanıkların yüzleri ve adları gizlendi.

İran medyası duyurdu: Nükleer görüşmeleri 25 Temmuz’da İstanbul’da

İran’la İngiltere, Fransa ve Almanya arasındaki nükleer görüşmelerin 25 Temmuz’da İstanbul’da yapılacağı bildirildi.

Wipha Tayfunu, Hong Kong’u ve Çin’i vurdu

Hong Kong’da etkili olan Wipha Tayfunu 26 kişi yaralanmasına, 471 ağacın devrilmesine neden olduktan sonra Çin’e doğru ilerleyerek Guangdong eyaletini de etkisi altına aldı. Hong Kong’u vurduktan sonra Çin’de de etkili olan Wipha Tayfunu, hayatı …

Erdoğan’dan KKTC İçin Tanıma Çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’de düzenlenen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Uluslararası toplum, KKTC’yi tanımalı, diplomatik, siyasi, ekonomik ilişkileri bir an önce kurmalıdır.

Ünlü futbolcu itiraf etti! Ronaldo’yla tokalaştığı için ellerini yıkamamış

Suudi Arabistan ekibi Al Riyadh’ta forma giyen Mohamed Konate, Cristiano Ronaldo ile karşılaştığı maçtan bir anısını paylaştı. Ronaldo ile maç içerisinde tokalaştığını açıklayan Konate, ”Çocukluğumdan beri onu izliyorum ve ona karşı oynamak çok güzeldi. Tokalaştıktan sonra uzun bir süre elimi yıkamadım. Ronaldo ile tokalaşmıştım. Gerçekten harikaydı.” dedi.

Almanya’dan Gazze’nin Yeniden İnşası İçin Destek Sözü

Almanya Bakanı Alabali-Radovan, Gazze’nin inşasına katkı vermek istediklerini açıkladı.