Trump’ın Filistin çağrısına Mısır ve Ürdün’den tepki

Trump’ın Mısır ve Ürdün’e “Filistinlileri Alın” Çağrısına Tepkiler Devam Ediyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Mısır ve Ürdün’e yaptığı çağrıya tepkiler artarak devam ediyor. Mısır Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere destek verdiğini açıkladı. Bakanlık yetkilileri, “Filistin halkının meşru haklarına ve uluslararası insani hukuk ilkelerine bağlı kalmasına desteğimiz devam ediyor” şeklinde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mısır, Filistinlilerin zorla topraklarından çıkarılmasını “kabul edilemez” olarak nitelendirdi ve açıklamalarında iki devletli çözüm vurgusu da yaptı. Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Es-Safedi de Filistinlilerin tehcit edilmesine karşı olduklarını belirterek, “Filistin sorununun çözümü Filistin’dedir. Ürdün Ürdünlülerin, Filistin Filistinlilerindir” dedi.

ARAP BİRLİĞİNDEN TEPKİ

Arap Birliği de Trump’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Yazılı bildiride, “İnsanların zorla yerinden edilmesi ve topraklarından sürülmesi etnik temizliktir” ifadelerine yer verildi.

HAMAS’TAN AÇIKLAMA

Hamas da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını “soykırım” olarak adlandırdı. “Halkımızın topraklarından çıkarılması ya da sürülmesine yönelik her türlü planı kesinlikle reddediyoruz” denildi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, Mısır ve Ürdün’e daha fazla Filistinliyi topraklarına kabul etmeleri gerektiğini açıklamıştı. Ürdün Kralı Abdullah ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Trump, Gazze’yi “yıkım alanı” olarak nitelendirmiş ve İsrail’e bin kiloluk bombaların teslimatının askıya alınmasının ardından yeşil ışık yaktığını belirtmişti. Trump’ın Ortadoğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un Çarşamba günü İsrail’e gideceği de duyuruldu.

Related Posts

ABD UNESCO’dan çekildi Çin’den tepki gecikmedi!

Çin, ABD’nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nden (UNESCO) ayrılma kararına sert tepki gösterdi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Ciakun, ABD’nin bu tutumunu eleştirdi. Pekin’de düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin …

Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Kaymakam’a Ziyaret

Mehmet Yılmaz ve ekibi, Kaymakam Cantürk’e başarı dileklerinde bulunarak bilgi alışverişinde bulundu.

Düzce’de Afet Stratejileri Kitabı Tanıtıldı

Düzce’de, doğal afetlere yönelik stratejileri ele alan kitabın tanıtımı yapıldı.

Beyoğlu’nda 9 aracın karıştığı zincirleme kaza! Yaralılar var

Beyoğlu’nda 9 aracın karıştığı zincirleme kaza! Yaralılar var

Manavgat’ın ardından Şile’de de ‘seçim’ oyunu: Son anda önlendi

İstanbul Şile Belediye Meclisinde, CHP’li belediye başkanı Özgür Kabadayı’nın tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından yapılan oylamada, CHP’li Meclis Üyesi Sacit Terzi başkan vekilliğine seçildi. Akıllara Özgür Özel’in anlattığı “Manavgat” olayı geldi.

Elazığ’da Tofaş ile Drift Heyecanı

Bir sürücü, Elazığ’da Tofaş markalı aracıyla drift yaparken cep telefonu ile kaydedildi.